Etusivulle
Sukuseura
Hallitus
Uutiset
Tapahtumia
Jäsenyys
Sukukirja
Sukupuu
Kuvagalleria
Linkkejä
Merkkihenkilöitä

Palaute
Kokoustietoja

 

 

Uutiset

 

Koiviston Kurkien Sukuseuran sukukokous Heinävedellä 2017

Koiviston Kurkien Sukuseuran sukukokous toteutettiin 8.–9.7.2017 kesäretken yhteydessä tällä kertaa Heinävedellä Uuden Valamon luostarissa. >> Lue lisää

 

Kurkiuutiset 1/2017

Kaksivuotinen toimintakautemme edellisen sukukokouksen jälkeen on päättynyt. Kausi on toteutunut likimain suunnitelmien mukaisesti. Kotisivujen kanssa oli pieniä ongelmia, kun Sonera lopetti niiden operoinnin ja jouduimme etsimään uuden operaattorin. Tuota pikaa ne toimivat taas normaalisti. Kurkien facebook-sivut ovat myös auki jäsenistölle ja niiden kehitystyö jatkuu. Molemmat viestintä-välineet ovat nyt seuran omissa käsissä. Alkaneen kauden tärkein tapahtuma on sukutapaaminen.

Sukutapaaminen 8.-9.7.2017 Uudessa Valamossa

Tällä kertaa sukutapaaminen ja sukukokous järjestetään yleisön pyynnöstä kesäretken merkeissä kaksipäiväisenä Uuden Valamon luostarissa Heinävedellä, Valamontie 42. Uuden Valamon luostari on todella näkemisen ja kokemisen arvoinen. Luostari sijaitsee Heinävedellä, Varkaudesta Joensuuhun vievän valtatien 23 varrella, keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Sukuneuvosto luonnollisesti toivoo, että mahdollisimman moni Kurkisukuinen perheineen osallistuu tähän retkeen.

Kesäretki sukukokouksen merkeissä järjestetään viikonloppuna 8.-9.7.2017. Ensimmäinen päivä on tarkoitettu upeaan luostariin ja sen ympäristöön tutustumiseen. Tapahtuma sisältää mm. opastetun luostarikierroksen, viinimaistajaiset, päivällisen ja mielenkiintoisen iltaristeilyn Taivallahden kanaalilla. Ilta mahdollistaa hiljentymisen riitin sitä haluaville.

Kyseessä on luostarialue, joten miehillä ja naisilla tulee polvet ja käsivarret olla peitossa luostarialueella liikuttaessa.

Toinen päivä on varattu varsinaiselle sukutapaamiselle ja sukukokoukselle, joka sisältää varsinaisen kokouksen lisäksi omatoimista viihdykettä, yhteislaulua ja päivän päätteeksi huutokaupan.

Tapahtuman ohjelma on seuraava:

Lauantai 8.7.
klo 14.30 Tulokahvit ja majoittuminen
15.30 Luostarikierros
16.30 Viinimaistajaiset
18.00 Päivällinen
20.00 Iltaristeily

Sunnuntai 9.7.
7.30- Aamiainen
10.00 Sukukokous, aamuhartaus ja hiljainen hetki, yhteislaulua ja viihdettä
12.30 Huutokauppa
14.00 Myöhäislounas ja kotiin paluu

Tapahtuman hinta
Yllä mainitun ohjelman mukainen tapahtuma ruokailuineen maksaa jäseniltä 66 euroa/hlö ja seura-laisilta 78 euroa/hlö. Lapset 7-15 v maksavat 39 euroa/hlö.

Majoittuminen
Majoittuminen maksaa luostarihotellissa 65 €/2hh/yö ja 80 €/1 hh/yö tai vierasmajassa 33 €/2hh/yö, 45 €/1hh. Hinta sisältää aamiaisen. Majoittuminen maksetaan suoraan hotelliin pois lähdettäessä.

Omalla bussilla
Sukutapahtumaan järjestetään edestakainen bussikuljetus, mikäli osallistujia matkaan tulee riittäväs-ti. Lähtijöitä tarvitaan vähintään 30. Lähtö tapahtuisi Helsingistä Kiasman edessä olevalta tilausbussipysäkiltä klo 7.00. Matkareitti kulkisi Porvoon (Rauhankatu) klo 7.40 ja Karhulan (linja-autoasema) klo 8.15 kautta Heinä-vedelle ja bussiin voi nousta matkalta erikseen sovittavista paikoista. Edes-takaisen matkan lopullinen hinta on 35 €/hlö. Turkulaisetkin voivat tulla yhteiskuljetukseen, sillä Turusta klo 4.00 lähtevä Pohjolan Liikenteen bussi on Helsingin Kampissa klo 6.50.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen sekä bussimatkaan että sukukokoukseen tapahtuu seuran sihteerille Iiris Laineelle joko sähköpostilla iikku60@gmail.com. tai puhelimitse 040-7586394 viimeistään 10.6.2017. Samassa yhteydessä varataan myös majoitus. Mikäli osallistut yhteiseen bussikuljetukseen, ilmoita myös pu-helinnumerosi, josta sinut varmimmin tavoittaa myös matkan aikana.

Maksaminen
Tapahtuma- ja bussimaksu suoritetaan ennakkoon Koiviston Kurkien sukuseuran tilille FI72 8000 1000 9569 21 viimeistään 10.6.2017. Maksun yhteydessä tulee mainita osanottajien nimet.

Varsinainen sukukokous 9.7.2017 klo 10.00

Varsinainen sääntömääräinen sukukokoushan pidetään joka toinen vuosi. Säästösyistä emme lähetä asiakirjoja etukäteen, vaan referoimme niitä tässä lyhyesti. Ne tulevat sukuseuran kotisivuille >>tänne. Kokousasiakirjat ja päätösehdotukset esitellään yksityiskohtaisesti kokouksessa.

Sukukokouksen asialista on seuraava:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuuden toteaminen
3. Osanottajien toteaminen
4. Työjärjestyksestä päättäminen
5. Kokouksen järjestäytyminen
6. Sukuneuvoston vuosikertomukset ajalta 1.5.2015‐30.4.2017
7. Tilikertomukset ajalta 1.5.2015‐30.4.2017 ja toiminnantarkastajan lausunnot
8. Vastuuvapaudesta päättäminen
9. Sukuneuvoston jäsenten matkakulujen korvaamisesta päättäminen
10. Seuraavan kahden toimintakauden jäsenmaksut
11. Sukuneuvoston toimihenkilöiden valinta
12. Toiminnantarkastajan ja hänen varahenkilönsä valinta
13. Kokouksen päättäminen

Nyt päättyneen toimintakauden tärkeimmät tapahtumat olivat sukukokous Porvoossa heinäkuussa 2015, jossa pohdittiin mm. sukuseuran strategiaa ja jäsenistön odotuksia toiminnalta. Heinäkuussa 2016 järjestettiin sukumatka Balttiaan. Matkalle osallistui 35 jäsentä ystävineen.

Merkittävä uutuus oli suvun omien Facebook-sivujen avaaminen.

Jäsenmäärä oli 1.5.2015 yhteensä 195 ja 30.4.2017 yhteensä 184. Jäsenmaksu oli 20 euroa/jäsen/vuosi. Toimintakauden 2015 - 2017 ylijäämä oli 1 122,13 euroa. Taloudellisesti toimikausi oli siten positiivinen.

Sukuseuran tulevaisuus

Edellisessä sukukokouksessa pohdittiin sukseuratoiminnan tulevaisuutta ja Kurkien sukuseuran roolia siinä. Sukuseurojen jäsenkunta ikääntyy, mikä näkyy myös jäsenkehityksessä. Uusia jäseniä on kaksivuotiskauden aikana tullut lähes kaikissa sukuseuroissa poistumaa vähemmän. Niin meilläkin. Jotta toimintaedellytykset jatkuvat vakaana, tarvitaan ponnisteluja jäsenmäärän kasvattamisessa. Potentiaalia on runsaasti, kunhan nuoremman polven Kurkisukuisten kiinnostus juuriaan kohtaan saadaan herätettyä. Hallitus on käynnistänyt jäsenhankintaprojektin, mutta resurssien vähäisyyden vuoksi se on edennyt hitaasti. Hallitus haastaakin jokaisen jäsenen hankkimaan vähintään yhden uuden jäsenen alkaneen toimikauden aikana. Hallitus itse miettii paraikaa uusia toimintamuotoja, jotka kiinnostaisivat myös nuorempaa polvea. Otamme mielellämme vastaan myös toiminnan kehittämistä koskevia aloitteita ja erityisesti toiveita tulevan sukumatkailun kohteista. Aloitteet ja ehdotukset toiminnan kehittämiseksi voi osoittaa joko puheenjohtajalle jiivee.kurki@pp.inet.fi tai puh. 0400-601 838 tai sihteerille iikku60@gmail.com tai puh. 040-7586 394.

Koiviston Kurkien jäsenistön painopiste eteläisessä Suomessa

Sukuseuramme jäsenkunta on keskittynyt eteläiseen Suomeen. Valtaosa sijoittuu Helsingin ja Turun seuduille. Pohjoisin jäsen asuu Rovaniemellä. Kaksi jäsentä asuu pysyvästi ulkomailla.
Helsingin seudulla asuu jäsenistöstä 27,4 %, Turun seudulla 27,4 %, Porvoon seudulla 13,2 %, Kotkan Kouvolan seudulla 13,1 %, Haminan Lappeenranna seudulla 5,5 %, Lahden seudulla 3,8 %, Satakunnassa 3,3 % Tampereen seudulla 2,7 %, Jyväskylän alueella 2,2 % ja 1,4 % ulkomailla tai muualla Suomessa.

Ilmoita seuralle sähköpostiosoitteesi – helpotat siten yhteyden pitoa

Sähköpostiosoitteensa on seurallemme ilmoittanut 48 % jäsenkunnasta. Mikäli et vielä ole tässä joukossa mukana ilmoita osoite jiivee.kurki@pp.inet.fi. Käytämme sähköpostiosoitteita vain seuran yhteyden pidossa, emmekä luovuta niitä ulkopuolisille.

Sukukirjaa vielä satavissa

Kurkien sukuseura teki vuonna 2005 upean sukukirjan, joka käsittää yli 2374 sukutaulua Koiviston, Tytärsaaren ja Suursaaren sukuhaaroista. Lisäkisi se sisältää muisteloita menneiltä ajoilta Koivistolla. Kuvituksena kirjassa on karttoja ja valokuvia suvun syntysijoilta sekä eri sukuhaarojen edustajista. Kirja sopii vieläkin hyvin lahjaksi sukulaisille tai hyville ystäville ja tietysti omalle perheelle, ellet sitä vielä ole hankkinut. Kirjan voi tilata taloudenhoitjaltamme ulla.karell@kymp.neti tai puhelimitse 040-581505.

Myynnissä on myös muita Kurki-tuotteita kuten pikeepaitoja, lippalakkeja, sukuviirejä, kurki-mukeja, postimerkkejä ym. Niitäkin voi tiedustella ja tilata Ulla Karellilta.

Jäsenmaksu vuodelta 2017

Jäsenmaksulaskut lähetettiin jäsenkunnalle maaliskuun puolivälissä. Maksuvelvollisuutensa on suorittanut jo lähes 80 %. Ellet vielä ole velvoitetta suorittanut, toivomme sinun tekevän sen mahdollisimman pian. Maksaessasi muista käyttää viitenumeroa, jotta suoritus kohdistuu kirjanpidossamme oikein.

Hyvää kesää ja tapaamisiin Uudessa Valamossa!

Koiviston Kurkien Sukuseura ry, osoite c/o Jiivee Kurki, Koivistontie 2 C, 02140 Espoo, puh.+358400 601838, sähköposti jiivee.kurki@pp.inet.fi
Kotisivut: www.kurkiensukuseura.com, Facebook: Kurkiensukuseura

 

>> Uutisarkisto

Sivun alkuun