Etusivulle
Sukuseura
Hallitus
Uutiset
Tapahtumia
Jäsenyys
Sukukirja
Sukupuu
Kuvagalleria
Linkkejä
Merkkihenkilöitä

Palaute

 

 

Tapahtumat

 

Koiviston Kurkien Sukuseuran sukukokous Heinävedellä 2017

Koiviston Kurkien Sukuseuran sukukokous toteutettiin 8.–9.7.2017 kesäretken yhteydessä tällä kertaa Heinävedellä Uuden Valamon luostarissa. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 35 henkilöä, osa yhteisellä bussilla ja osa omin kulkuneuvoin. Joukossa oli osanottajia sekä Helsingin, Porvoon, Kotkan että Turun seuduilta ja tällä kertaa myös Karkkilasta. Bussissa oli iloinen tunnelma ja menomatkalla laulettiin koivistolaisia kylälauluja ja rupateltiin niitä näitä.

Luostarialue oli todella kaunis ja viihtyisä ja munkit ystävällisiä, vähän velikultiakin, joilta lastu lensi keveästi. Näimme opastettuna sekä vanhan että uuden kirkkorakennuksen kallisarvoisine aarteineen ja kuulimme luostarin historiaa, joka juontaa juurensa viime sotiin. Luostari evakuoitiin Heinävedelle Vanhasta Valamosta jäitä pitkin sotavuosina. Kaikkiaan sieltä lähti lähes kolmesataa henkilöä, joista osa päätyi Uuteen Valamoon. Nykyisin luostarissa on 13 munkkia, heistä kolme vielä noviisia.

Luostari on melkoinen viinin tuottaja, jonka valikoimista löytyy niin valko- kuin punaviinejä, kuohuviiniä, likööriä jopa whiskyäkin. Enin osa tuotteista menee vientiin. Saimme tutustua viinin valmistukseen sekä maistella viinejä pappismunkki Andrei johdatuksella. Luostarin yksi erikoisuuksista on, että lähes kolmesataa vapaaehtoista tekee siellä erilaisia tehtäviä talkootöinä.

Lauantai-iltana risteilimme Sergei-nimisellä paatilla Juojärvellä ja kävimme tutustumassa kaksisulkuiseen Taivallahden kanavaan, joka yhdistää Juojärven ja Varisveden toisiinsa. Järvien vedenpintojen pudotuskorkeus on parhaimmillaan kuusi metriä. Kanava on noin 800 metriä pitkä ja sitä ohjataan kaukokäytöllä Varistaipaleen kanavalta. Vaikka ilma olikin viileä, oli risteily mielenkiintoinen kauniine maisemineen. Luostarin keskeisin toiminta kohdistuu nykyisin matkailuun, josta se saa pääasiallisen toimeentulonsa.

Sunnuntaina keskityimme varsinaiseen sukutapaamiseen ja sukukokoukseen. Se aloitettiin hiljaisella hartaushetkellä, jossa muistettiin poisnukkuneita jäseniä ja myös merkittävästi sukuseuran toimintaan ja ensimmäisen sukukirjan aikaansaamiseen vaikuttaneita Kauko Kurkea, jonka syntymästä oli kulunut 100 vuotta sekä edesmennyttä kunniapuheenjohtaja Martti Kurkea.

Varsinaisessa sukukokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat, hallituksen kertomukset, tilinpäätökset, jäsenmaksut sekä henkilövalinnat sekä keskusteltiin tulevista toiminnoista.

Puheenjohtajana jatkaa Jiivee Kurki seuraavat kaksi vuotta, sihteerinä Iiris Laine, rahastonhoitajana Ulla Karell sekä muina hallituksen jäseninä Riitta Nurmi, Ilpo Hovi, Tuula Kujala, Klaus Kurki, Tommi Kurki ja Veikko Kurki. Toiminnan tarkastajana jatkaa Maija-Liisa Kaistila ja varalle valittiin Martti Kurki.

Iiris Laine ohjasi ex tempore osanottajista valittujen avustuksella hupaisan näytelmän kesäisestä metsän elämänmenosta, joka sai huumaavat aplodit. Riitta Nurmi laulatti kokousväkeä vahvalla rutiinilla, arvuutteli kokousväkeä karjalaisilla sanonnoilla ja lopuksi suoritettiin perinteeksi tulleet arpaiset. Tilaisuus päätettiin Karjalaisten lauluun.

Palautteesta päätellen koko tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut. Väki poistui tyytyväisinä tahoilleen ruumiillisesti ja henkisesti ravittuina.

Teksti ja kuvat: Jiivee Kurki

 

 

Kurjet Pietarissa ja Koivistolla 2014

Lähes 40 Kurkea ystävineen purjehti 15.7.2014 illansuussa Princess Maria -laivalla kohti Pietaria. Oltiin perinteisellä Kurkien Sukuseuran kesäretkellä. Ilta oli lämmin ja meri tyyni.

>>Lue lisää kesän 2014 retkestä (pdf 2,5 Mt)

Teksti: Jiivee Kurki
Kuvat: Jiivee Kurki ja Erkki Peippo

 

>>Karjalan matkat 2000–2004
>>Kurjet Itä-Karjalassa 2006
>>Kurjet Saarenmaalla 2012
>>Kurjet Ruissalossa 2013

Sivun alkuun