Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ohjelmantäyteinen sukukokous Ruissalossa

Lauantai 20.7.2013 Turun Ruissalossa alkoi aurinkoisena joskin vähän koleana, kun aloiteltiin Koiviston Kurkien Sukuseuran sukutapahtumaa.

Kokoussali oli tyylikäs ja tilaa oli loistavasti noin 70:lle Kurki-sukuiselle. Ulkoisetkin puitteet olivat ihanteelliset merenrantamaisemassa.

Kokouksen alkua odotellessa.Kokouksen alkua odotellessa.
Yhteisesti lauletun Karjalaisten laulun jälkeen sukuseuran puheenjohtaja Jiivee Kurki avasi tapahtuman lyhyellä katsauksella 40 vuotta sitten perustetun seuran vaiheisiin. Rovasti Sisko Raitis Turusta piti hartaushetken kosketellen puheessaan omien juurien, suvun ja perheen merkitystä ja tärkeyttä jokaiselle ihmiselle. Hartaus päätettiin yhteiseen virteen ja poisnukkuneiden sukulaisten kunnioitukseen hetken hiljaisuudella.

Kylpylähotellin tarjoaman maukkaan lounaan jälkeen kokoonnuttiin varsinaiseen sukukokoukseen, joita sääntöjen mukaan pidetään joka toinen vuosi. Sutjakasti ja yksimielisyyden vallitessa käsiteltiin sukuneuvoston valmistelemat kertomukset kahdelta edelliseltä toimikaudelta, joiden keskeisimmät tapahtumat olivat edellinen sukukokous Kouvolassa kesällä 2011 ja sukumatka Saarenmaalle 2012.

Myös tilinpäätökset saivat kokouksen yksimielisen siunauksen ja vastuuvapaus myönnettiin huomautuksitta sukuneuvostolle.

Ikääntymisen seurauksena seuran jäsenmäärä on ollut viime vuosina laskeva, mikä luonnollisesti vaikuttaa myös käytettävissä oleviin taloudellisiin resursseihin. Niinpä sukuneuvosto esittikin, että on aika tarkistaa seuran jäsenmaksun suuruus, joka on ollut sama vuodesta 2003 lukien. Viiden euron korotus hyväksyttiin yksimielisesti ja määrättiin jäsenmaksuksi nyt 20 euroa/jäsen/vuosi.

Siirryttiin käsittelemään hallinnollisia valintoja. Puheenjohtaja yritti houkutella seuran ruoriin vereksempiä voimia hoidettuaan puheenjohtajan tehtävää peräti 15 vuotta, mutta yksimielisesti kokous päätti jatkaa Jiivee Kurjen pestiä puheenjohtajana ja Suvun vanhimpana vielä ainakin seuraavat kaksi vuotta. Seuran sihteeriksi valittiin niin ikään nykyinen kirjuri Iiris Laine Kouvolasta ja taloudenhoitajaksi samoin tunnollisesti tähän asti tehtävää hoitanut Ulla Karell Karhulasta.

Muita sukuneuvoston jäseniä valittaessa Martti Kurki Helsingistä ja Kiiskilän sukuhaarasta ilmoitti luopuvansa tehtävästä ja esitti jatkajaksi Juha Kurkea Pirkkalasta. Myös Veikko Kurkea Vakkolasta esitettiin uudeksi jäseneksi sukuneuvostoon. Lopputuloksena sukuneuvoston muiksi jäseniksi valittiin yksimielisesti Ilpo Hovi Hollolasta, Tuula Kujala Espoosta, Juha Kurki Pirkkalasta, Klaus Kurki Turusta, Tommi Kurki Helsingistä, Riitta Nurmi Porvoosta ja Veikko Kurki Vakkolasta.

Toiminnantarkastajiksi valittiin yksimielisesti Maija-Liisa Kasitila Espoosta ja varalle Terttu Turkki Porvoosta.

Varsinaisen sukukokouksen päätyttyä tyytyväisyyden vallitessa siirryttiin vapaaohjelmaan. Sakke ja Kapa Turusta esittivät aluksi muutamia vanhoja, unohdettuja lauluja mm. Seilin saarelta ja Karjalasta.

Sakke ja Kapa (Sakari Kurki ja Kapa Ahonen) tunnelmoivat. Sakke ja Kapa (Sakari Kurki ja Kapa Ahonen) tunnelmoivat.

Riitta Nurmi, Tuula Kujala ja Raija Parkkinen lauloivat pariin otteeseen vanhoja viisuja sekä esittivät kuvaelman ”Lapsuuden muistoja Kiiskilän rannasta”, joka perusti edesmenneen Senja Mäkisen muistelmiin.

Tästä se alkoi. Riitta Nurmi, Tuula Kujala ja Raija Parkkinen.Tästä se alkoi. Riitta Nurmi, Tuula Kujala ja Raija Parkkinen.
Yhdessä katsottiin dvd-esityksenä Porvoon Koivistolaisten pari vuotta sitten Koivisto-juhlilla esitettämä näytelmä ”Koiviston viimeiset kuunarit”. Vaikka dvd olikin teknisesti hieman puutteellinen, esitystä pidettiin ansiokkaana ja hyvin mennyttä aikaa kuvaavana.

Tapahtumaa kunnioitti läsnäolollaan myös Seuran kunniajäsen Asta Heikkilä. Päivän päätteeksi suoritettiin arpajaisten runsas voittojen jako ja laulettiin yhdessä laulu ”Mie muistan”. Tyytyväisen tuntuisina päivän antiin poistui kokousväki odottelemaan Pietariin suuntautuvaa sukumatkaa ja samalla tapaamista Koiviston juhlilla Koivistolla 20.7.2014.

Jiivee Kurki